Виклики та перспективи відновлення готельно-ресторанного бізнесу - Попкова, К. М.; Тебенко, Віта Миколаївна; Tebenko, Vita (Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024)
UA: Готельно-ресторанний бізнес в Україні є важливим сектором економіки, який зазнав суттєвих змін в умовах воєнного стану. У період війни виникають нові виклики, які зумовлюють необхідність адаптації підприємств до мінливих умов ринку та забезпечення стабільності функціонування. За даними Інституту стратегічних досліджень, на кінець 25 листопада 2022 року перемістилися у безпечні регіони 772 підприємства. Третина підприємців обирають для переїзду Львівщину. Завдяки релокації збережено понад 35 тисяч робочих місць, а на релокованих підприємствах знайшли роботу ще понад 7 тисяч осіб.
Keywords: готельно-ресторанний бізнес в Україні; адаптація в умовах воєнного стану; розвиток та співпраця; підтримка економіки