Інтерактивне навчання у вищому навчальному закладі - Бондаренко, Лариса Юріївна; Bondarenko, Larysa; Тетервак, Ілля Романович; Tetervak, Illia (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
Сучасне покоління студентів називають мережевим. Щоденне використання цифрових пристроїв, тривалий перегляд телепередач, широкий доступ до комп’ютера та Інтернету призвів до здатності молодих людей швидко і адекватно сприймати візуальну інформацію, вони більш комфортно почуваються в середовищі, багатому на образи, але не тексти, відмовляються читати великі обсяги тексту. Як наслідок цього, вони мають відповідні особливості інтелектуальної пізнавальної діяльності: велика схильність до індуктивного і образного мислення. Таким чином, необхідно розуміти, що технології подачі знань, що широко застосовувалися раніше, засновані, як правило, на вербальному підході, зараз малоефективні. Одними з електронних засобів, схожими за можливостями та ступенем впливу на побутові комп’ютеризовані комунікатори, планшети, персональні комп’ютери, ігрові приставки та домашні кінотеатри є інтерактивні дошки.
Keywords: інтерактивне навчання; інтерактивна дошка; вищий навчальний заклад