Північно-Західне Приазов'я: геологія, геоморфологія, геолого-геоморфологічні процеси, геоекологічний стан: монографія - Даценко, Людмила Миколаївна; Даценко, Людмила Николаевна; Datsenko, Liudmyla; Молодиченко, В. В.; Непша, О. В.; Воровка, В. П.; Сурядна, Н. М.; Прохорова, Л. А.; Гришко, С. В.; Стецишин, М. М.; Зав'ялова, Т. В.; Сапун, Т. О. (Видавництво МДПУ ім. Б. Хмельницького, 2014)
У монографії подано результати багаторічних геолого-геоморфологічних досліджень Північно-Західного Приазов’я взагалі та північно-західного узбережжя Азовського моря, зокрема. Розглянуто геологічну будову та геологічний розвиток унікальних акумулятивних утворень північно-західного узбережжя Азовського моря – кіс та пересипів. Значна увага приділена геолого-геоморфологічним процесам, які характерні для регіону – їх характеристиці, динаміці, наслідкам.
Keywords: дослідження; геологія; геоморфологія; узбережжя; Азовське море; коса; пересипь; геоморфологія