Котел зонного горіння. Опис до патенту на корисну модель № 157094. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Антошкін, Олексій Сергійович; Постол, Юлія Олександрівна; Борохов, Іван Валерійович; Попрядухін, Вадим Сергійович (My University, 2024)
Котел зонного горіння містить корпус із подвійною стінкою, заповненою водою, камеру згоряння, дверцята для завантаження палива, дверцята для видалення золи, колосники, пристрій для подачі повітря під колосники, патрубок підводу води, патрубок відводу води, патрубок димоходу. При цьому у верхній частині камери згоряння встановлено конвективний пучок труб, вздовж камери згоряння встановлено повітропідігрівач та повітророзподільник в конвективному пучку труб. Патрубок відводу води споживачеві обладнано триходовими краном та встановлено трубу рециркуляції теплоносія.
Keywords: котел зонного горіння; твердопаливний водогрійний котел; камера згоряння; конвективний пучок труб; повітропідігрівач; повітророзподільник