Кроскультурні особливості поведінки споживачів поколінь X, Y, Z - Кудирко, Людмила Петрівна; Гребініченко, Д. Р. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Запит на дослідження окресленої проблематики зумовлений тим, що сьогодні компанії, які працюють на міжнародних ринках, не можуть планувати маркетингові стратегії, ігноруючи поколіннєві відмінності. Покоління X, Y та Z відрізняються не лише за віком, а й за цінностями, ставленням до брендів, цифровими звичками та очікуваннями від комунікації. Для українських бізнесів це подвійний виклик: з одного боку, потрібно розуміти, як поводяться українські споживачі різних поколінь, а з іншого – як ці моделі узгоджуються з кроскультурним контекстом інших країн.
Keywords: покоління; дослідження; поведінка поколінь