Обґрунтування режимів та параметрів обладнання для розливу освітленого яблучного соку : автореферат дис. ... канд. техн.: 05.18.12 - Змєєва, Інна Миколаївна (Вінницький Національний аграрний університет, 2015)
Динамічний розвиток харчових і консервних переробних підприємств, застосування у виробництві нових високопродуктивних ліній, розширення асортименту продукції, збільшення випуску скляної та полімерної тари потребує застосування такого фасувального обладнання, яке спроможне було б задовольняти всі вимоги виробників, що відповідають за безпеку харчових рідин, які визначають не тільки тип та вид тари, в яку фасують ці рідини, але й умови, принципи та методи фасування. Вдосконалення фасувального обладнання повинно бути направленим на підвищення технічного рівня та якості, в тому числі на збільшення продуктивності, покращення технологічних характеристик без суттєвого збільшення затрат на виготовлення та експлуатацію. Підвищення продуктивності за рахунок збільшення кількості розливальних механізмів не дозволяє отримати максимальну ефективність, оскільки в цьому разі збільшується маса машини та її енергоспоживання. В даний час, як в Україні так і за її межами, одним із перспективних напрямків в вдосконаленні фасувального обладнання для розливу харчових рідин, з метою збільшення продуктивності без збільшення кількості пристроїв для розливу, вбачається можливість значного підвищення ефективності виробництва.
Keywords: переробні підприємства; скляна тара; полімерна тара; методи фасування; вдосконалення фасувального обладнання; підвищення продуктивності; дозування харчових рідин; розлив освітленого яблучного соку; використання комплексу ANSYS; висота підйому манжети