Аналіз використання нейронних мереж в освітньому процесі - Мозговенко, Андрій Андрійович; Зінов’єва, Ольга Геннадіївна (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
UA: Сучасні тенденції розвитку інформатизації торкнулися найконсервативніших галузей. Одна з таких областей – це освіта. Реакцією галузі освіти стала поява можливості застосування нейронних мереж. Цей швидкий темп розвитку обумовлений швидкими темпами розвитку обчислювальної техніки та промисловості 2.0. На даному етапі розвитку людського суспільства перед освітою стоїть велике завдання випуску фахівців нової формації: людей, які мають критичне мислення та навички грамотної роботи з великими масивами даних, і навіть мотивованих до концепції безперервного навчання. Щоб відповідати даній вимогі часу, педагоги почали шукати нові форми, методики та концепції навчання, які безперечно б відповідали принципам і темпу роботи в нових інформаційних реаліях. Враховуючи перспективи зростання кількості даних, справа їхньої обробки та підготовки інтелектуальних рішень була покладена на машину. Машина, будучи складним апаратно-програмним комплексом, має свої особливості, які різною мірою успішно застосовуються у сфері освіти.
Keywords: освіта; застосування нейронних мереж; методи побудови нейронних мереж; типи нейронних мереж