Становий гвинт для приєднання геодезичних приладів до центрувальних плит трубних знаків. Опис до патенту на корисну модель № 159297. Україна - Малюта, Сергій Іванович; Даценко, Людмила Миколаївна; Ганчук, Максим Миколайович; Чебанова, Юлія Василівна; Мазикіна, Ольга Борисівна (My University, 2025)
Становий гвинт для приєднання геодезичних приладів до центрувальних плит трубних знаків містить циліндр, виконаний із двох частин, з нанесеними на нього верхньою і нижньою різьбами, між якими розміщений опорний диск, нижня частина якого є сферичною, та ручку, виконану як інша частина гвинта з внутрішньою різьбою, причому розмір верхньої різьби циліндра відповідає розміру різьби підставки геодезичного приладу, а розмір нижньої різьби циліндра відповідає внутрішній різьбі ручки. При цьому різьба нижньої частини циліндра виконана на кінцевій його ділянці і її діаметр d2 менший діаметра d1 частини циліндра, прилеглої до опорного диска, а ручка обладнана рухомою відносно неї втулкою, верхня частина якої виконана сферичною і її внутрішній діаметр дорівнює діаметру d1 частини циліндра, прилеглої до опорного диска.
Keywords: становий гвинт; геодезичний прилад; центрувальна плита; трубний знак; різьбове з’єднання; опорний диск; сферична поверхня; рухома втулка