Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 14981 "Спосіб одержання агломерату" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Щокін, В. П. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Спосіб одержання агломерату, що включає бункерування, дозування складових шихти: залізорудної сировини, твердого палива, дробленого вапняку й звороту, їх первинне змішування, паралельне проведення планово-попереджувальних ремонтів на конвеєрах, молоткових дробарках і вібраційних грохотах, бункерування, вторинне змішування зі зволоженням і огрудкуванням, завантаження шихти на агломашину, запалювання й спікання, поділ спека на агломерат і зворот шляхом просівання, який відрізняється тим, що на етапі дозування складових шихти фіксують дані електроспоживання конвеєрів, молоткових дробарок та вібраційних грохотів і на основі нейронечіткого аналізу відключають зарезервовані об'єкти для проведення попереджувального ремонту.
Keywords: процес підготовки залізорудної сировини; агломерація залізорудної сировини; спосіб одержання агломерату; бункерування; дозування складових шихти; вдосконалення способу одержання агломерату