Підвищення конструкційної зносостійкості сталей за рахунок електрохімічних покриттів - Тристан, Р. В.; Шандаров, М. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Від якості матеріалу, від його раціонального і ефективного вибору залежать маса машини, її надійність і довговічність, витрати пального, мастила. Елементи вузлів тертя мобільної техніки різного призначення виготовляють зі сталей, чавунів, сплавів, композитних та неметалевих матеріалів. У багатьох випадках матеріали також наносять у вигляді покриттів, плівок, накладок. Покриття поверхонь, які утворюються при хімічній обробці, можуть значно покращувати триботехнічні характеристики
Keywords: зносостійкість сталей; електрохімічне покриття; хромування; електрохімічне нікелювання