Електричні машини і апарати: навчальний посібник - Куценко, Юрій Миколайович; Яковлєв, Валерій Федорович; Смуригін, В. М.; Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (Аграрна освіта, 2013)
Розглянуто основні закони електротехніки в теорії електричних апаратів і машин. Представлено конструкції та принцип роботи машин постійного струму, трансформаторів, асинхронних та синхронних машин. Узагальнено технології виготовлення цих машин з використанням сучасних електротехнологій. У додатках наведено технічні дані сухих силових трансформаторів з литою ізоляцією, електроприводів змінного струму, комутаційної та захисної апаратури.
Keywords: електротехнічні матеріали; електротехніка; машини постійного струму; двигуни постійного струму; трансформатори; асинхронні машини; синхронні машини; генератор