Цифрові технології управління сільським господарством. - Постол, Юлія Олександрівна; Гулевський, Вадим Борисович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Використання сучасних управлінських технологій, побудованих на цифрових моделях організації сільськогосподарського виробництва стає невід’ємною частиною сучасного аграрного сектору України. Аналітична обробка масивів даних дозволяє отримувати раніше недоступну інформацію, знаходити закономірності, що дозволяють підвищувати ефективність управління сільськогосподарським виробництвом, покращувати роботу агробізнесу та зв'язок із споживачами. Основу цифрових систем управління складають інформація від датчиків, математичні моделі аналізу процесів виробництва та збуту продукції, моделювання всього ланцюжка створення її вартості, планування обсягу виробництва, якості продукції та прибутку.
Keywords: цифрове планування; обробка даних діагностики полів; використанням метеорологічних датчиків; автоматичні системи управління продукційними процесами