Визначення якості біопального за допомогою установки «ТАНГЕНС-3М-3» - Кушлик, Роман Васильович; Кушлык, Роман Васильевич; Kushlyk, Roman; Кушлик, Руслан Романович; Кушлык, Руслан Романович; Kushlyk, Ruslan; Струков, В. С. (My University, 2020)
Погіршення екологічної обстановки через забруднення навколишнього середовища продуктами, що утворюються при згорянні нафтових палив, а також зменшення сировинних ресурсів для виробництва цих продуктів, змушують шукати альтернативну заміну палив, що одержуються з нафтової сировини. Альтернативне паливо повинно мати відновлювальну сировинну базу, не поступатися нафтовим палив за енергетичними показниками, але мати більш високі екологічні властивості. Проведені вітчизняними та зарубіжними дослідниками роботи показали, що перевагу слід віддавати продуктам рослинного походження - біопаливо.
Keywords: якість біопального; діелектрична проникність; орієнтаційна полярність