Особливості обліку необоротних активів за П(С)БО та МСБО: гармонізація стандартів - Максимчук, Олександр; Сахно, Людмила Анатоліївна; Sakhno, Lіudmyla (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Матеріальною базою будь-якої підприємницької діяльності є необоротні активи, без яких не може здійснюватися жодний господарський процес. Перші більш змістовні видання про бухгалтерський облік, у тому числі й необоротних активів, було видано близько сотні років тому. Створили та видали їх економісти-практики, що досліджували тоді проблеми виробництва та шукали шляхи до його розвитку і раціоналізації. З плином часу змінювались та вдосконалювались критерії оцінювання, вимоги, методи обліку засобів та продуктів виробництва.
Keywords: матеріальна база; НПСБО; акти