Особливості екологічної освіти та виховання: реалії сьогодення та перспективи розвитку - Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna; Гудкова, В. В. (My University, 2018)
Одним із найбільших викликів сучасності є глобальна екологічна криза, що актуалізує питання щодо віднаходження шляхів її ліквідації та подальшого розвитку людства в умовах, що склалися. В означеному контексті особливого значення набуває екологічна освіта, що уможливлює здійснення кардинальних змін у свідомості, формулювання і добровільнеприйняття обмежень та заборон, продиктованих законами розвитку біосфери.
Keywords: екологічна освіта; екологічне виховання