Пристрій компенсації реактивної потужності в мережі живлення змінного струму. Опис до патенту на корисну модель № 159344. Україна - Коваленко, Олександр Іванович; Коваленко, Любов Рафаїлівна; Галько, Сергій Віталійович (My University, 2025)
Пристрій компенсації реактивної потужності в мережі живлення змінного струму містить перетворювач cos , блок керування, ємнісний накопичувач реактивної енергії, контакти, високоомний розрядний резистор. Додатково в кожній фазі мережі встановлено вентильний міст, що має у вхідному колі з боку мережі живлення два ємнісні накопичувачі, один з яких зашунтований високоомним резистором, і як навантаження вентильного моста використано світлодіод.
Keywords: компенсація реактивної потужності; пристрій корекції коефіцієнта потужності; ємнісний накопичувач; конденсатор; вентильний міст; світлодіод; високоомний розрядний резистор; блок керування