Механізація технологічних процесів у тваринництві : навч. посібник - Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (Колор Принт, 2012)
Галузь тваринництва забезпечує населення країни такими важливими продуктами харчування як молоко, м’ясо, яйця, постачає промисловість деякими видами сировини. Оскільки вказані потреби зростають, то необхідно здійснювати й постійний розвиток галузі тваринництва. Головна задача сільськогосподарського виробництва полягає в забезпеченні населення продуктами харчування. Але, як відомо, в останні роки у всіх галузях АПК, особливо у тваринництві, відбувається спад виробництва, зменшується поголів’я худоби й птиці, знижується їх продуктивність, втрачається генетичний фонд, зношуються й старіють основні фонди та технічна база
Keywords: нанотехнології в тваринництві; доїння; обробка молока; формування мікроклімату; механізація прибирання; утилізації гною; напування; механізація роздавання кормів; основи технології кормоприготування; утримання тварин