Місце соціального капіталу в аграрному ресурсному потенціалі - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (РВВ ПДАА, 2017)
На основі опрацювання літературних джерел нами сформульовано власне визначення соціального капіталу як сукупності здатних приносити доход зв’язків та соціально-економічних відносин, які виникають у певній соціальній мережі на основі існуючих норм та довіри. Вважаємо, що соціальний капітал сприяє здійсненню трансакцій, які, у свою чергу, безпосередньо впливають на процеси виробництва та реалізації продукції підприємства. Перспективами подальших досліджень цього питання є визначення напрямів удосконалення управління процесами формування та використання соціального капіталу підприємства.
Keywords: інноваційний розвиток; інтеграція українського ринку; соціальний капітал; нормативно-ресурсний метод планування; дефініція ресурсного потенціалу; склад аграрного ресурсного потенціалу; напрями удосконалення управління; реалізація продукції підприємства