Екологічна стійкість інтродукованих сортів вишні до біотичних стресорів Південного Степу України - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (МНАУ, 2019)
Спостереження показали, що в умовах Південного Степу України насадження вишні частіше уражуються моніліальним опіком, ніж кокомікозом. Серед врожайних сортів встановлено як стійкі до цієї хвороби (Nabella, Калінінградська), так і чутливі (Cigany, Cigany C404, Cigany 48) й дуже чутливі (Ujfehertoi jurtes, Koreu hipalimeggy, Morascone Rosso). Виділені стійкі сорти можуть бути використані для створення екологічних насаджень вишні, а також в селекційній роботі як джерела стійкості до моніліального опіку.
Keywords: вишня; сорти вишні; грибні хвороби; ураження сортів; кокомікоз