Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 9877 "Спосіб обробки стічних вод гальванічного виробництва промислових підприємств" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Спосіб обробки стічних вод гальванічного виробництва промислових підприємств, що включає змішування стічних вод з розчином електроліту, при цьому електроліз проводять з використанням сталевих електродів і флотацією, причому як електроліт використовують відпрацьований мийний розчин процесу гальванопокритпв, який відрізняється тим, що розчин електроліту містить триполіфосфат натрію (Ма5Рз0ю), пірофосфат натрію (Na4p2O7), метасилікат натрію (Na2Si03) та соду кальциновану (Ма2СОз) з загальною концентрацією 50-100 мг/дм3, а електроліз проводять з питомими витратами електричного струму у межах 100-600 Кл/м3 2 Спосіб за п 1, який відрізняється тим, що розчин електроліту використовують в КІЛЬКОСТІ, що забезпечує співвідношення компонентів розчину до шестивалентного хрому, які знаходяться у стічних водах, на рівні Cr6+ Na5P3Oi0 Na4P2O7 Na2Si03 Na2CO3=1 (0,15-0,5) (0,15-0,5) (0,05-0,5) (0,05-0,5)
Keywords: обробка стічних вод; гальванічне виробництво; розчин електроліту; електроліз; промислові підприємства