Процес соціалізації як основний напрямок розвитку регіонального менеджменту - Сурженко, Нонна Вікторівна; Сурженко, Нонна Викторовна; Surzhenko, Nonna; Мураль, В. А. (Полтавська державна аграрна академія, 2021)
Характерні проблеми українського регіонального розвитку пов’язані з процесом соціалізації, його активною інституціоналізацією та глибокими змінами, що забезпечують перехід від наукових досліджень до реального впровадження, від соціального потенціалу до соціального капіталу. Соціальні проблеми в більшості регіонів формувались у період ринкової трансформації, не узгоджуючись із впровадженням реформ, руйнівною спрямованістю та повною відсутністю контролю та пов’язані з невідповідністю світовим стандартам.
Keywords: управління; соціалізація; регіональна система; регіональні процеси соціалізації; регіональний розвиток