Забезпечення командної роботи та комунікації в умовах віртуального середовища - Шарова, Тетяна Михайлівна; Sharova, Tetiana; Коломоєць, Галина Анатоліївна; Малечко, Тетяна Анатоліївна; Kolomoiets, Halyna; Malechko, Tetiana (My University, 2024)
UA: В Україні останні п’ять років дистанційне навчання стало невіддільною частиною освітнього процесу. У статті досліджено вплив участі у віртуальних конференціях та командної роботи на ефективність дистанційного навчання. Виявлено, що віртуальні конференції забезпечують доступ до глобальних знань і ресурсів, даючи змогу студентам та викладачам обмінюватися досвідом, ідеями та результатами досліджень у зручному онлайн-форматі. Однак, незважаючи на очевидні переваги, такі як гнучкість та економія часу, є певні виклики, зокрема технічні труднощі та обмежену взаємодію між учасниками. У науковій статті доведено, що участь у віртуальних конференціях для обдарованої молоді може значно впливати на їхній розвиток та навчання, зокрема розширення знань та кругозору, збільшення мотивації та зацікавленості, розвиток комунікативних навичок, можливість отримати фідбек та поради, створення мережі знайомств та співпраці. Робота обдарованої молоді у команді під час дистанційного навчання може бути важливим елементом їхнього освітнього процесу та особистісного розвитку, що зводиться до комунікації та співпраці, лідерства та спільної відповідальності, розвитку творчих навичок, розв’язання проблем та конфліктів, спільних досягнень та успіхів. У висновках наголошено на тому, що робота в команді під час дистанційного навчання допомагає обдарованій молоді розвивати комунікаційні навички. Вони навчаються вирішувати конфлікти, розподіляти обов’язки та досягати спільних цілей, що є ключовими компетенціями в сучасному світі. Участь у віртуальних конференціях та робота в команді під час дистанційного навчання стимулюють до творчого мислення та інноваційного підходу до розв’язання проблем. Участь у віртуальних конференціях та робота в команді під час дистанційного навчання є важливими складниками інноваційного підходу до розвитку сучасної молоді. /// EN: Over the past five years, distance learning has become an integral part of the educational process in Ukraine. This article investigates the impact of participation in virtual conferences and teamwork on the effectiveness of distance learning. It was found that virtual conferences provide access to global knowledge and resources, allowing students and teachers to exchange experiences, ideas, and research results in a convenient online format. However, despite obvious advantages such as flexibility and time savings, there are certain challenges, including technical difficulties and limited interaction between participants. The scientific article proves that participation in virtual conferences for gifted youth can have a significant impact on their development and education, specifically by broadening their knowledge and horizons, increasing motivation and interest, developing communication skills, providing feedback and advice, and creating a network of acquaintances and collaborations. Teamwork among gifted youth during distance learning can be an important element of their educational process and personal development, encompassing communication and collaboration, leadership and shared responsibility, development of creative skills, problem-solving and conflict resolution, and achieving common goals and successes. The conclusions emphasize that teamwork during distance learning helps gifted youth develop communication skills. They learn to resolve conflicts, distribute responsibilities, and achieve common goals, which are key competencies in today’s world. Participation in virtual conferences and teamwork during distance learning stimulate creative thinking and an innovative approach to problem-solving. Participation in virtual conferences and teamwork during distance learning are essential components of an innovative approach to the development of modern youth.
Ensuring Teamwork and Communication in a Virtual Environment
Keywords: дистанційне навчання; віртуальні конференції; обдарована молодь; інноваційні підходи; distance learning; virtual conferences; gifted youth; innovative approaches