Lean production як ефективна концепція менеджменту на підприємстві - Клімова, А. О.; Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (ТДАТУ, 2021)
Останнім часом все більша кількість підприємств в усьому свтеі впроваджує концепцію ощадливого виробницгва. Бережливе виробництао (Lean production / Lean manufacturing) - це ефектевна концепція менеджмешу, cyть якої полягає в оптимізації бізнес- процесів за рахунок максимальної орієнтації на інтереси і потреби клієта (ринку) і врахуванні такоrо фактору як мотивація кожного працівника. В провадження методології бережливого виробництва в ідеалі дозволяє вирішити цілий ряд основних проблем, з якими стикаєтеся більшість підприємств: домогтися високої якості при мінімальних витратах, скоротити терміни створення продукції, уникнути перевиробництва, врегулювати питання поставок.
Keywords: бережливе виробництао; прибуток; бізнес-процеси; клієнти; постачальники; корпоративна культура