Effect of seed sowing period on polyphenolic compounds content in basil (ocimum basilicum l.) under greenhouse conditions - Priss, O.; Burdina, I.; Kiurchev, S.; Verkholantseva, V.; Stepanenko, D. (My University, 2017)
UK: Досліджено вплив різних строків висіву насіння п’яти сортів базиліку на накопичення поліфенольних речовин. Встановлено, що сорти з фіолетовим забарвленням листків накопичують поліфенолів більше порівняно з зеленими сортами на 51,2–66,6 %. У зелених сортів Бадьорий, Рутан та Сяйво простежується підвищення рівня поліфенолів з кожним наступним зрізуванням зелені за лютневого та квітневого строку висіву насіння. RU: Исследовано влияние различных сроков посева семян пяти сортов базилика на накопление полифенольных веществ. Установлено, что сорта с фиолетовой окраской листьев накапливают полифенолов больше по сравнению с зелеными сортами на 51,2–66,6%. У сортов с зелеными листьями (Бадёрый, Рутан и Сяйво) прослеживается повышение уровня полифенолов с каждым последующим срезанием зелени при февральском и апрельском сроках посева семян.
Исследование содержания полифенольных веществ в базилике (ocimum basilicum l.) в зависимости от сроков посева семян в теплицах
Keywords: базилік; поліфенольні сполуки; строки висіву насіння; число зрізувань зелені; сорт; базилик; полифенольные соединения; сроки посева семян; число срезок зелени; уровнь полифенолов