Аналіз господарської діяльності у визначенні перспектив розвитку підприємства - Дидичкін, В. О.; Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
У сучасних умовах трансформаційних перетворень в економіці та суспільстві підприємства у своєму розвитку зазнають значних циклічних коливань. Внаслідок суттєвого впливу соціально-економічних чинників зовнішнього середовища, обмеженості наявних ресурсів підприємству доводиться орієнтуватися тільки на власний ресурсний потенціал. Саме тому необхідно раціонально розподіляти та використовувати ресурси, вчасно виявляти приховані резерви і невикористані можливості. Наявність у достатній кількості та необхідної якості ресурсів формує ресурсний потенціал підприємства, створює пріоритетні умови, що вигідно відрізняють його від інших суб’єктів господарювання. Вважаємо, що ефективне використання ресурсного потенціалу сприяє підвищенню результатів фінансово-господарської діяльності та конкурентоспроможності підприємства як в поточний період часу, так і в перспективі
Keywords: господарська діяльність; економіка; соціально-економічні чинники зовнішнього середовища; ресурсний потенціал підприємства; фінансово-господарська діяльність