Вплив зеленого маркетингу на купівельні рішення покоління Z у харчовій промисловості - Лавриненко, Сергій Іванович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Загострення глобальної екологічної кризи, зміна клімату та надмірне використання природних ресурсів створюють виклик не лише для державної політики країн, а й для бізнесу та суспільства загалом. У таких умовах принципи сталого розвитку набувають важливого значення, що потребує перегляду маркетингових стратегій взаємодії між виробниками й споживачами [3]. Особливого значення в цьому контексті набуває зелений маркетинг, як комплекс заходів зі створення, позиціонування та просування товарів і послуг [1], що орієнтовані на зменшення негативного впливу на довкілля та задоволення потреб екологічно свідомого споживача.
Keywords: зелений маркетинг; покоління Z; соціальні мережі