Обґрунтування параметрів комбінованого агрегату для збирання гички на основі орно-просапного трактора: дис. ... канд. техн. наук : 05.05.11 - Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen (My University, 2018)
UK: У дисертаційній роботі викладено результати теоретичних та експериментальних досліджень роботи комбінованого гичкозбирального машинно-тракторного агрегату. Однією з ключових проблем технологічного процесу збирання цукрового буряку є видалення і збирання гички з головок коренеплодів на корені. Проведеними дослідженнями встановлено, що при сучасних технологіях збирання гички та обрізання головок коренеплодів цукрових буряків іноді втрачається близько 14…17% цукроносної маси. Тому проблема збирання гички та очистки головок коренеплодів цукрових буряків від залишків гички без втрат цукроносної маси є актуальною, економічно обґрунтованою науково-технічною проблемою. Для вирішення якої потрібно розробити та дослідити такий комбінований машино-тракторний агрегат, який би дозволяв здійснювати збирання основного масиву гички та очистки головок коренеплодів на корені, а конструктивно-технологічне виконання повинно забезпечувати підвищення якості та техніко-економічних показників роботи. Практичне розв’язання цієї задачі і обумовлює актуальність дисертаційної роботи. EN: In the dissertation thesis results of theoretical and experimental researches of work of the combined machine and tractor unit for beet tops harvesting are stated. One of the main issues in the technological process of harvesting sugar beets is the removal and harvesting beet tops from root crop heads at the root. The conducted researches have established that at modern technologies of beet tops harvesting and cutting of sugar beet root crops sometimes about 14 ... 17% of sugar bearing plant material is lost. Therefore, the problem of harvesting and cleaning the sugar beet root crops from tops remains without loss of sugar bearing mass is an actual, economically grounded scientific and technical problem. To solve this problem it is necessary to develop and investigate such a combined machine-tractor unit, which would allow to harvesting the main massive of beet tops and to clean root crop heads at the root, and the structural and technological implementation should ensure the improvement of quality and technical and economic performance. Practical solution of this problem determines the relevance of the dissertation work.
Keywords: машино-тракторний агрегат; цукровий буряк; збирання гички