Опис до патенту на корисну модель № 102525 "Спосіб передпосівної підготовки насіння зернових" - Діордієв, Володимир Трифонович; Диордиев, Владимир Трифонович; Diordiiev, Volodymyr; Новіков, Геннадій Володимирович; Новиков, Геннадий Владимирович; Novikov, Hennadii; Кашкарьов, Антон Олександрович; Кашкарев, Антон Александрович; Kashkarov, Anton (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Спосіб передпосівної підготовки насіння зернових включає опромінення насіння зернових електромагнітною енергією надвисокочастотного діапазону, біологічну активізацію насіння шляхом передачі біоелектричної енергії від випромінюючого об'єкта - потоку опроміненого насіння, до споживаючого - потоку неопроміненого насіння, змішування потоків та їх подальшу сумісну витримку. Попередньо на насінні з потоку, який опромінюється, створюється захисна оболонка з добрив та біозахисних препаратів шляхом розпилення хімічно активного розчину. Опромінення здійснюють одразу після нанесення захисного шару, а змішування потоків виконується без температурної стабілізації опроміненого насіння
Keywords: опромінення насіння зернових електромагнітною енергією; біоелектрична енергія; сільське господарство; елітне насіння зернових