Проблеми впровадження цифрових технологій в тваринництві - Маніта, Ігор Юрійович; Манита, Игорь Юрьевич; Manita, Ihor (My University, 2021)
Цифровізація в молочному тваринництві, свинарстві та птахівництві – це неминучий вплив нових технологій на всі сфери людського життя. В першу чергу технології «індустрії 4.0» (четвертої промислової революції) будуть найбільш застосовані в великих господарствах, оскільки вони вимагають серйозних мільярдних інвестицій, які по кишені тільки великим інтегрованим структурам. Майбутнє тваринництва бачиться в розвитку інтелектуальних цифрових систем управління виробництвом, гармонізації взаємодії всіх елементів і зв'язків у складній біотехнічній системі людина – машина – тварина. На основі машиноцентричної моделі, що розвивається в галузі повинна посилюватися роль «машинного» фактору, повніше і точніше обслуговуючого тварин.
Keywords: цифрові технології; молочна галузь; інформаційні системи; технічні засоби; цифровізація тваринництва