Інноваційні технології як складник освітнього процесу - Кордій, О. А. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: У статті розглянуто використання інноваційних технологій у освітньому процесі. Проаналізовано вплив інтерактивних платформ, мультимедійних ресурсів, віртуальних симуляцій та інших цифрових інструментів на ефективність навчання. Описано практичні приклади використання технологій, які сприяють індивідуалізації та інтерактивності освітнього процесу, підвищуючи зацікавленість та мотивацію здобувачів освіти. /// EN: The article examines the use of innovative technologies in the educational process. There are analyzed the impact of interactive platforms, multimedia resources, virtual simulations, and other digital tools on the effectiveness of learning. Practical examples of the use of technologies that contribute to the individualization and interactivity of the educational process, increasing the students’ interest and motivation, are described.
Innovative technologies as a component of the educational process
Keywords: інноваційні технології; освітній процес; мультимедійні ресурси; інтерактивні платформи; пізнавальна активність; ключові компетентності; innovative technologies; educational process; multimedia resources; interactive platforms; cognitive activity; key competencies