Стратегія розвитку Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного на 2019-2029 роки - (:unkn) unknown (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
В умовах мінливого зовнішнього середовища важливим способом реагування закладів вищої освіти на сучасні виклики є перехід до використання стратегічного планування як вагомого засобу управління, що дозволяє підвищити конкурентоспроможність університету та сприяє зростанню ефективності управлінських процесів. Потреба у Стратегії розвитку викликана низкою причин, зокрема:  комплексними змінами у сфері вищої освіти України;  законодавчими вимогами;  стрімкими темпами науково-технічного прогресу та інноваційної діяльності;  впровадженням Цілей Сталого розвитку в Україні;  інтеграцією України у міжнародне наукове середовище;  реалізацією європейського вектору розвитку України;  розвитком демократії та розширенням кола заінтересованих сторін (стейкхолдерів) у реалізації освітніх програм;  формуванням динамічних партнерських стосунків між закладами вищої освіти;  зростанням конкуренції на ринку освітніх послуг. Стратегія розвитку Університету являє собою комплекс узгоджених цілей і завдань розвитку закладу вищої освіти на тривалу перспективу, а також базові елементи механізму їх реалізації. Стратегія уособлює філософське осмислення управлінської діяльності Університету через призму головного призначення ЗВО, концентрує увагу на зміцненні позицій Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного ( далі – ТДАТУ ) у нестабільному оточенні, конструює бажане майбутнє для університетської спільноти.
Keywords: навчально-науково-виробничий центр; структурні підрозділи університету; науково-дослідні інститути; Механізації землеробства півдня України; Агротехнологій та екології; Стратегії соціальноекономічного розвитку агропромислового виробництва півдня України; Зрошувальне садівництво; Навчально-науковий інститут загально- університетської підготовки та Інститут підвищення кваліфікації.; Інститут підвищення кваліфікації; концептуальні засади; SWOT-аналіз