Оподаткування заробітної плати - Цинцовська, Т. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Актуальність теми полягає у тому, що більшість громадян України не знають які податки та скільки їх вираховується роботодавцями із заробітної плати. Але дізнавшись про ці нюанси, дивуються їхнім розмірам. В європейських країнах люди готові сплачувати значно більші податки заради високого рівня життя і це їх зовсім не лякає. Наприклад, громадянин Угорщини в середньому передає державі 52,6% заробітної плати, в Бельгії - 55,6%, також у Німеччині, Швеції, Франції, Італії, Данії, Чехії, Польщі, Словаччині - вище 40% [2]. Якщо хочемо мати медичне страхування, вищу освіту, дозвілля, то маємо платити податки
Keywords: податки; заробітня плата; система оподаткування; мінімальна зарплата; єдиний соціальний внесок; військовий збір; податок на доходи фізичних осіб