Удосконалення конструкції центрифуги для переробки тваринного жиру - Петриченко, М. С. (Харків: ХНТУСГ, 2019)
У м’ясній і молочній промисловості шнекові центрифуги застосовують для отримання казеїну, при очищенні тваринних жирів, при частковому освітленні суспензій у виробництві інсуліну, при видаленні і обезводненні опадів стічних вод та ін . Сучасні шнекові центрифуги частіше всього мають ротор циліндрової форми. Усередині ротора розташований циліндровий або циліндровоконічний барабан, що несе спіральну стрічку.
Keywords: шнекові центрифуги; ротор; спіраль; сталь; енерговитрати; собівартість продукту