Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 4967 "Фільтр" - Гвоздєв, О. В.; Ялпачик, Федір Юхимович; Ялпачик, Федор Ефимович; Yalpachyk, Fedir; Гвоздєва, Т. О.; Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr; Ковалевич, О. Ф.; Деменко, О. С. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Фільтр, що містить корпус з патрубком для підведення суспензії, кришку зі штуцером для підведення стиснутого повітря та перепускним клапаном, фільтрувальну перегородку з дренажною решіткою, віджимну діафрагму, що закріплена між фільтрувальною перегородкою та кришкою, пружину і основу з патрубком для відведення освітленої рідини, який відрізняється тим, що фільтрувальна перегородка з дренажною решіткою з'єднана з корпусом за допомогою основи і розташована під кутом, більшим, ніж кут тертя суспензії об фільтрувальну перегородку, над якою встановлено поршень, що жорстко з'єднаний з віджимною діафрагмою, робоча поверхня якого паралельна поверхні фільтрувальної перегородки, а пружина закріплена між віджимною діафрагмою та кришкою
Keywords: фільтр; сільське господарство; харчова промисловість; хімічна промисловість; розділення неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою на рідку у вигляді фільтрату І тверду фазу у вигляді осаду