Маркетингові стратегії підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств на ринку овочів і картоплі в умовах цифрової трансформації - Лавріненко, Сергій Іванович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасні аграрні підприємства функціонують у середовищі, що характеризується високою динамічністю, зростанням конкуренції та підвищенням ролі споживача у формуванні ринкового попиту. Ринок овочів і картоплі, який тривалий час розвивався переважно за рахунок обсягів виробництва та цінової конкуренції, нині зазнає суттєвих трансформацій під впливом цифрової трансформації економіки. У цих умовах зростає значення маркетингових стратегій як головного інструменту підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств.
Keywords: аграрні підприємства; конкурентоспроможність; картопля; овочі