Рекреаційний туризм: перспективи розвитку у сучасних умовах: кваліфікаційна робота магістра ОПП 051 «Економіка» - Катюха, Орина (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Мета магістерської роботи – виявлення сучасних проблем розвитку рекреаційного туризму в Україні та визначення перспектив його активізації в умовах глобальних змін. Для досягнення цієї мети були визначені кілька завдань, які забезпечують логічну структуру наукової роботи: охарактеризувати основні підходи до визначення змісту та сутності рекреаційного туризму; розкрити значимість рекреаційного туризму; проаналізувати сучасний стан розвитку рекреаційного туризму в Україні; виявити регіональні відмінності у розвитку рекреаційного туризму; визначити напрями підвищення ефективності розвитку рекреаційного туризму в Україні. Цей підхід дозволяє систематично оцінити стан і перспективи рекреаційного туризму, а також розробити рекомендації для його подальшого розвитку. Об’єктом дослідження є туристично-рекреаційний потенціал України як сукупність природних, культурно-історичних та соціально-економічнипередумов для організації туристичної діяльності.Предметом дослідження є аналіз рекреаційно-туристичного потенціалуУкраїни у геопросторовому контексті.
Keywords: рекреаційний туризм; рекреаційно-туристичного комплекс; маркетинговий план; глемпінг