Комплексний підхід до моніторингу трифазних асинхронних електродвигунів, як складових електромеханічної системи - Нікульча, М. В. (ТДАТУ, 2020)
Одним з основних способів запобігання відмов трифазних асинхронних електродвигунів (АД) є своєчасний моніторинг технічного стану сучасними методами, які постійно удосконалюються вченими. Раціональному використанню АД перешкоджає висока пошкоджуваність, що викликана в меншій мірі експлуатаційними відмовами аварійного характеру, ніж недостатньою точністю моніторингу та прогнозування періоду надійної роботи.
Keywords: пошкоджуваність; температура; електродвигун; ротор; статор; електричні сигнали