Розвиток обслуговуючої кооперації та питання продовольчої безпеки - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna (ТДАТУ, 2013)
В статті визначено роль сільськогосподарської обслуговуючої кооперації в розвитку сільськогосподарського виробництва та її місце в забезпеченні продовольчої безпеці. Підкреслено основні проблеми, які не дозволяють кількісно та якісно оцінити масштаби розвитку кооперативних формувань. Визначено, що недосконалість законодавчої бази не є основним чинником та перепоною у розвитку обслуговуючої кооперації. Проаналізовано рівень споживання основних продуктів харчування населення України. Встановлено за якими напрямами підприємства середнього та малого бізнесу в змозі покращити питання продовольчої безпеки та розширити спект продуктів, які споживаються.
Keywords: кооперація; сільськогосподарський обслуговуючий кооператив; ринок