Опис до патенту на корисну модель № 135242 "Потоковий семіфлюїдизаційний морозильний пристрій" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Ломейко, Олександр Петрович; Ломейко, Александр Петрович; Lomeiko, Oleksandr; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Потоковий семіфлюїдизаційний морозильний пристрій містить теплоізольовану камеру для заморожування продуктів з сітчастим засобом, з'єднану з випарником холодильного агрегату через канали повітророзподілення низькотемпературного повітря та вентилятор. На вході в камеру встановлено завантажувальний насос-дозатор. В камері встановлено вібростіл з сітчастим засобом, ексцентриковий механізм, пружини. На виході з камери встановлено вивантажувальний шлюзовий затвор
Keywords: потоковий семіфлюїдизаційний морозильний пристрій; холодильне технологічне устаткування; заморожування дрібноштучних продуктів в щільному зваженому шарі