Методика використання соцмереж для розвитку комунікативної адаптивності - Чай, Наталя Миколаївна; Chai, Natalia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розкрито особливості та перспективи використання соціальних мереж як інструменту формування комунікативної адаптивності в сучасному освітньому просторі. Обґрунтовано актуальність цифровізації комунікативної підготовки здобувачів освіти та визначено роль соціальних медіа у розвитку гнучких навичок взаємодії. У роботі представлено методичні підходи до інтеграції популярних мережевих платформ у освітній процес. Наголошено на тому, що системне використання соцмереж дозволяє не лише підвищити рівень залученості здобувачів до навчання, а й формує їхню здатність конструктивно реагувати на виклики динамічного інформаційного суспільства. /// EN: The article reveals the features and prospects of using social networks as a tool for forming communicative adaptability in the modern educational space. The relevance of the digitalization of communicative training of students is substantiated, and the role of social media in the development of flexible interaction skills is determined. The paper presents methodological approaches to the integration of popular networking platforms into the educational process. It is emphasized that the systematic use of social networks allows not only to increase the level of student engagement in learning but also to form their ability to react constructively to the challenges of a dynamic information society.
Methodology of using social networks for the development of communicative adaptability
Keywords: комунікативна адаптивність; соціальні мережі; цифровізація освіти; освітній простір; методика навчання; цифрова комунікація; communicative adaptability; social networks; digitalization of education; educational space; teaching methodology; digital communication