Удосконалення правового забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління: кваліфікаційна робота магістра ОПП 281 «Публічне управлінні та адміністрування» - Крутков, Шаміль Шарафаддін огли (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Формування демократичної та правової держави зумовлює необхідність чіткого наукового розуміння характерних рис і особливостей управління, притаманних суспільствам на різних етапах їхнього розвитку. Водночас особливе значення має усвідомлення сутності державного (у широкому сенсі – публічного) управління, особливо в контексті децентралізації. Для того, щоб визначити особливості реалізації публічного управління в таких умовах, потрібно проаналізувати взаємодію механізмів управління і самоврядування, а також їхню перевагу чи недолік порівняно зі стихійним регулюванням та саморегулюванням. Вивчення цих питань допомагає виявити тенденції до посилення чи послаблення керованості з боку держави.
Keywords: демократична та правова держава; держава; саморегулювання; місцева державна влада; місцеве самоврядування