Створення освітнього цифрового контенту у професійній освіті - Томчук, Оксана Сергіївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглянуто особливості створення та використання освітнього цифрового контенту в закладах професійної освіти. Проаналізовано дидактичний потенціал цифрових освітніх ресурсів, сучасні інтерактивні платформи, SMART-комплекси та інтелектуальні онлайн-інструменти як складову цифровізації освітнього процесу. Визначено роль мультимедійних технологій, мобільного навчання, QR-кодів, сервісу NotebookLM у підвищенні ефективності професійної підготовки здобувачів освіти. /// EN: The article examines the features of creating and using educational digital content in vocational education institutions. The didactic potential of digital educational resources, modern interactive platforms, SMART complexes, and intelligent online tools as components of the digitalization of the educational process is analyzed. The role of multimedia technologies, mobile learning, QR codes, the NotebookLM service in improving the effectiveness of vocational training for learners is determined.
Keywords: цифровий контент; професійна освіта; цифрові технології; SMART-комплекси; інтерактивне навчання; мультимедійні технології; digital content; vocational education; digital technologies; SMART complexes; interactive learning; multimedia technologies