Сорти вишні для органічної системи вирощування - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Shkinder-Barmina, Anna (Київ: ДІА, 2025)
Питання оптимізації сортименту плодових культур є завжди актуальним. Вчасним є і оновлення поширеного сортименту вишні, адже вона є давньою традиційною плодовою культурою України. Оновлення сортового складу вишневих насаджень також буде затребуваним у зв’язку з післявоєнним відновленням фермерських господарств та господарств населення. В цей час актуальними можуть стати сорти зі стабільним плодоношенням за роками та стійкі або толерантні до ураження грибних хвороб, більш придатні для органічної системи вирощування, адже 80% насаджень вишні приходиться на господарства населення.
Keywords: сорти вишні; сади