Інформаційна підтримка ВПО прифронтової території України - Шарова, Тетяна Михайлівна; Sharova, Tetiana; Ребрина, Анатолій (My University, 2024)
UA: У науковій статті зосереджена увага на вивченні ролі інформаційної підтримки для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на прифронтовій території України. У дослідженні вказано на важливості інформаційного доступу для цієї вразливої групи, а також наголошено на шляхах покращення інформаційних сервісів та ресурсів, які їм надаються. У висновках вказано на те, що окрема увага повинна бути приділена запобіганню дезінформації та маніпуляції інформацією серед внутрішньо переміщених осіб. Важливо надавати їм доступ до достовірних джерел інформації та розвивати навички критичного мислення. Забезпечення відповідної інформаційної підтримки відіграє важливу роль у покращенні якості життя та забезпеченні успішної адаптації внутрішньопереміщених осіб на прифронтовій території України. /// EN: The scientific article focuses on studying the role of information support for internally displaced persons living in the front-line territory of Ukraine. The study points to the importance of information access for this vulnerable group, and also highlights ways to improve information services and resources provided to them. The conclusions indicate that special attention should be paid to preventing disinformation and manipulation of information among internally displaced persons. It is important to give them access to reliable sources of information and to develop critical thinking skills. Providing appropriate informational support plays an important role in improving the quality of life and ensuring successful adaptation of internally displaced persons in the front-line territory of Ukraine.
Keywords: ВПО; прифронтові території