Вплив екзогенної обробки антиоксидантами на динаміку фенольних речовин при зберіганні яблук - Сердюк, Марина Єгорівна; Сердюк, Марина Егоровна; Serdyuk, Maryna; Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Байбєрова, Світлана Сергіївна; Байберова, Светлана Сергеевна; Baiberova, Svitlana (Украинская государственная академия железнодорожного транспорта, 2014)
Для скорочення втрат фенольних речовинплодів яблуні в період зберігання запропоновано використання комплексних антиоксидантних композицій. Застосування такихкомпозицій знижує активність поліфенолоксидази і уповільнює окиснення фенолів.Математично обґрунтовано, що запропоновані антиоксидантні композиції нівелюють вплив багатьох погодних чинників на остаточний вміст фенольних речовин при зберіганні яблук
Keywords: яблука; зберігання; антиоксиданти