Компенсація реактивної потужності як спосіб зниження втрат активної енергії в електричних мережах - Яцина, Д. С.; Курчанов, А. А. (ТДАТУ, 2021)
Пристрої компенсації дозволяють зменшити втрати активної потужності в ЛЕП, а споживачам електричної енергії дозволяють зменшити витрати реактивної потужності до 30-40 % і зменшити оплату за електроенергію.
Keywords: зниження втрат електроенергії; електропостачання; лінії електропередічі; компенсація; коефіцієнт потужності