Штучний інтелект в UI/UX-дизайні: автоматизація створення користувацьких інтерфейсів - Величко, Соф’я Дмитрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Штучний інтелект все активніше інтегрується у сферу UI/UX- дизайну, змінюючи підходи до створення інтерфейсів. Автоматизація дизайну дозволяє значно скоротити час розробки, оптимізувати процеси та підвищити ефективність взаємодії користувачів із цифровими продуктами. Використання ШІ в UI/UX відкриває можливості для автоматичного створення макетів, аналізу UX- поведінки та персоналізації дизайну відповідно до індивідуальних потреб користувачів. У сучасних умовах, коли швидкість та гнучкість розробки є критичними факторами, впровадження ШІ в дизайн дозволяє дизайнерам фокусуватися на творчих аспектах, делегуючи рутинні завдання алгоритмам. Важливим є дослідження ефективності таких технологій, їхніх переваг та обмежень, а також створення інструментів, які зроблять автоматизацію UI/UX доступною для широкого кола розробників. Об’єкт дослідження: процес автоматизації UI/UX-дизайну. Предмет дослідження: використання штучного інтелекту для автоматизації процесу створення користувацьких інтерфейсів. Мета роботи: розробити систему, що використовує штучний інтелект для автоматизації UI/UX-дизайну, з можливістю інтеграції в Figma та подальшого експорту в Visual Studio Code. /// EN: Artificial intelligence is increasingly being integrated into UI/UX design, transforming the approaches to interface creation. Design automation significantly reduces development time, optimizes processes, and enhances user interaction with digital products. The use of ШІ in UI/UX enables automated mockup generation, UX behavior analysis, and design personalization according to individual user needs.In modern conditions, where speed and flexibility of development are critical factors, ШІ integration into design allows designers to focus on creative aspects while delegating routine tasks to algorithms. It is important to study the effectiveness of such technologies, their advantages and limitations, and to develop tools that make UI/UX automation accessible to a wide range of developers.The object of research: UI/UX design automation process.The subject of research: the use of artificial intelligence to automate the creation of user interfaces.The purpose of the work: development of a system that utilizes artificial intelligence for UI/UX design automation, with integration into Figma and further export to Visual Studio Code.
кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Keywords: штучний інтелект; ui/ux-дизайн; автоматизація; ші-генерація інтерфейсів; прототипування; ux-аналіз; користувацький досвід; artificial intelligence; ui/ux design; automation; ші-generated interfaces; prototyping; figma; visual studio code; ux analysis; user experience