Поверхнево-активні речовини при очищенні стічних вод гальванічного виробництва в системах оборотного водопостачання промислових підприємств - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (My University, 2020)
Розглянуто питання використання поверхнево-активних речовин, які використовуються в якості добавок при очищенні, обробленні або нейтралізації виробничих стічних вод із підвищеним вмістом іонів важких металів, механічних домішок, завислих речовин, масл й нафтопродуктів тощо. Стічні води гальванічного виробництва є одним із небезпечних різновидів забруднень, які накопичуються у водних об’єктах і несуть серйозну екологічну загрозу до навколишнього природного середовища
Keywords: поверхнево-активні речовини; системи оборотного водопостачання; хімічні речовини; відпрацьовані миючі засоби; пірофосфат натрію; метасилікат натрію; сода кальцинована; триполіфосфат натрію; осади гальванічного виробництва; флотошлам