Плівковий охолоджувач напоїв - Шестак, А. О. (ХДУХТ, 2021)
За останній час з’явилося багато ресторанів швидкого харчування я пропонують відвідувачам не лише гарячі, а і прохолодні напої, через це з’явилась потреба в охолоджувальних установках. При звичайному охолодженні напоїв їх наливають в ємності, для прискорення процесу використовують мішалки. Недоліком цього способу є тривалий час очікування, в інших партах використовують змійовик, що зменшує час очікування але погіршує біологічну вартість соку та інших напоїв. Звичайний охолоджувач напоїв складається з теплоізольованого резервуара. В той час охолоджувач об’ємного типу має складну конструкцію та допоміжний теплоносій, що зменшує ККД приладу.
Keywords: охолоджувач напоїв; охолоджувальні установки; мішалки; способи охолодження напоїв