Фінансове забезпечення соціально-економічного розвитку сільських територій в умовах підвищення самостійності регіонів: монографія - Яцух, Олена Олексіївна; Яцух, Елена Алексеевна; Yatsukh, Olena; Трусова, Наталя Вікторівна; Трусова, Наталья Викторовна; Trusova, Natalia; Когут, Інна Анатоліївна; Когут, Инна Анатольевна; Kohut, Inna (Мелітополь: Видавничий будинок ММД, 2019)
В роботі визначено особливості фінансового забезпечення діяльності сільськогосподарських підприємств як основної ресурсоутворюючої складової розвитку сільських територій. Розглянуто особливості формування фінансового потенціалу сільськогосподарських підприємств в контексті інтегрованої системи фінансово-кредитного забезпечення. Визначено науково-практичні та методичні основи дослідження рівня фінансової безпеки підприємницьких структур в аграрному секторі економіки. Систематизовано проблеми та напрями реформування оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Запропоновано науково-методичні та практичні рекомендації інвестиційного та страхового забезпечення розвитку підприємницької діяльності аграрного сектору економіки та сільських територій регіону. Розглянуто особливості реформуваніт адміністративно-територіального устрою країни та підходи до формування спроможних об'єднаних територіальних громад в умовах фінансової децентралізації. Монографія може бути корисною науковцям, спеціалістам-практикам, викладачам вузів, аспірантам, студентам вищих навчальних закладів.
Keywords: монографія; фінанси; оподаткування; сільськогосподарські товаровиробники; аграрний сектор; страховий захист; фінансова безпека; територіальні громади